Vecka 7

Nu är embryot ungefär 1,25 centimeter långt (ungefär så stor som ett litet smultron) och har tydliga fingrar och tår med lite kvarvarande simhud emellan. Embryot rör sig i plötsliga perioder av intensiv aktivitet. Levern producerar massor av röda blodkroppar tills benmärgen har utvecklats och tar över den rollen.

Åttonde veckan är början på en mycket dynamisk period. Från och med nu och fram till 20 veckor kommer bebisen att växa snabbt och de kroppsdelar som formades under de första veckorna (som hjärtat och hjärnan) kommer att fortsätta utvecklas och bli mer specialiserade. Tänderna och gommen håller på att formas och öronen fortsätter att utvecklas. Fostrets hud är papperstunn och blodådrorna syns tydligt.

Symptomlista Vecka6


[x] Svullen mage
[ ] Vita flytningar
[x] Genomskinliga flytningar
[ ] Bruna flytningar/lätta blödningar
[ ] Huvudvärk (till och från)
[x] Illamående (kommer och går)
[ ] Illamående (hela tiden)
[ ] Hunger
[x] Ingen matlust
[ ] Cravings
[x] Svettningar
[ ] Fryser
[ ] Glad
[ ] Deppig/ledsen
[x] Humörsvängingar
[x] Molvärk
[ ] Förändrar färg i underlivet
[x] Ömma/känsliga bröstvårtor
[ x Ömma bröst
[ ] Ändrat utseende på bröstvårtor
[ ] Stickningar/hugg i livmodern
[ ] Nidis
[ ] Nästäppa
[ ] Gasig i magen
[ ] Dålig i magen
[x] Hård i magen
[x] Bubblar i magen (Ibland)
[ ] Finnar
[X] Kissnödig
[X] Trött, OCH pigg, jag verkar pendla mellan stadierna på nolltid
[ ] Hög temp
[ ] Ont i ryggslutet (till och från)
[ ] Strålningar/ilningar mot ljumsken
[ ] Metallsmak i munnen
[ ] Större bröst
[ ] Ont vid sex
[ ] Yrsel
[ ] Halsbränna
[x] Sjukdomskänsla
[x] Synliga ådror på brösten
[x] Törstig
[ ] Drömt att du plussat

Vecka 6

Nu är du sex veckor gången (eller gravid i sjunde veckan, om du föredrar att räkna så). Denna vecka börjar din bebis hjärna, muskler och skelett ta form. Händer och fötter ser ut som små fenor och det lilla hjärtat slår - dubbelt så fort som ditt. Du kommer förmodligen inte att känna något förrän cirka vecka 20 om du är förstföderska (vecka 18 om du är omföderska), men din bebis börjar snart röra på sig därinne. Mellan vecka 6 och vecka 12 brukar det vara dags för inskrivning hos barnmorskan. Detta brukar vara ett längre besök, cirka 1-1,5 timma. Då görs diverse hälsokontroller och den journal som sedan ligger till grund för planeringen av din hälsovård under och efter graviditeten skrivs.

<3


Gravid i 5:e veckan

Jag är nu i slutet på vecka 5 och än så länge har det gått ganska bra. Brösten ammar som fan och jag mår illa till och från men har sluppit kräkas iaf så det är jag glad över! Jag tänker för mycket på allt jag gör just nu, men det är nog för att jag är medveten om livet som växer inuti mig. Man tänker på varje rörelse, varje andetag. Jag är livrädd och förväntansfull på samma gång. Jag ska bli mamma och jag kan knappt förstå att det är sant. Just nu känns det som om jag lever i en dröm! Jag ber varje dag för att det ska gå bra hela vägen, för att vi ska ha ett extra vakande öga på oss...

.

<object width="120" height="180"><param name="movie" value="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Lina&year=2011&month=2&day=20&babycount=1"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Lina&year=2011&month=2&day=20&babycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed></object>

2010.06.16

Det kommer alltid att vara dagen som vände upp och ned på hela min värld, på ett bra sätt dock.
I morse gjorde jag et gravest som visade positivt! Jag har varit lite trög eftersom jag bara slagit bort alla tankar på illamående och ömmande bröst. Har hela tiden tänk att det beror på att mensen lurat runt hörnet. Men den kom inte, uppenbarligen. Så jag testade mig och fick veta att jag väntar barn! ofattbart och underbart.

Jag är så pass tidigt in i graviditeten ännu (känns lika konstigt varje gång man skriver ordet!) så jag har bara berättat för några. Inte för mamma och pappa ännu, vill vänta med det tills jag vet att allt är som det ska och att den största faran har lagt sig.

Jag åker utomlands den 2/7 och kommer hem igen den 11/7 någon gång under natten. den 12/7 ska jag på mitt första besök hos barnmorskan och jag hoppas att allt ska gå bra. Är lite orolig över matförgifning eller liknande när vi åker till utlandet men det ska nog gå bra... Förhoppningsvis :)

Jag mår så fruktansvärt dåligt just nu. Har inte kräkt något än eller så och hoppas att jag ska slippa det helt om jag ska vara ärlig... Men men. Det här är första dagen på ett 9 månader långt äventyr. Det känns så spännande!
Och ja, jag kommer låta er följa med, så småningom :) men just nu är det min och Daniels hemlighet...

Vi längtar redan efter dig!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0