Godmorgon hjärtat

Det är morgon och jag är som vanligt trött. Dessa toalettbesök mitt i natten tar ut sin rätt på kroppen. Men nu har sammandragningar och troligast även förvärkar av smärtan att döma satt igång! Det händer saker där inne. Jag har hela tiden sakt att jag inte kommer gå 40 fulla veckor utan att bebis kommer komma ut tidigare. Vanligast för förstföderskor är väl att man går över tiden men jag försöker hålla modet uppe och peppa ut ungen i förtid! Daniel önskar att jag ska föda för tidigt eftersom beräknat datum är den 20feb=söndag. Han vill sticka från jobbet, visst är han underbar? haha.

Jag sitter här i soffan uppkrupen med duntäcke och kuddar med tv:n i bakgrunden och känner hur pyret rör sig därinne. Smeker magen lite och säger "godmorgon hjärtat"


Myskväll

Jag har haft ont i magen hela natten och i stort sett hela dagen också... tills nu. En kopp kaffe och några godisbitar gjorde susen! Sitter och tittar på twillight med älsklingen och bara njuter av lugnet en söndagkväll. Pyret har bökat på rätt bra men nu är det lugnt även därinne. Jag kan inte fatta vart tiden tog vägen? den 20feb är beräknat datum för vårt lilla knyte. Men i ärlighetens namn så hoppas jag att den tänkt komma tidigare! Så att mamma och pappa är hemma när vi får vårt barn. Magen blir till och från hård som sten och jag har konstant värk i rygg och underliv. Är det verkligen normalt? Nu är det i alla fall inte länge kvar. Jag längtar mig förbi själva förlossningen, fram tills jag håller barnet  min famn och får snusa på min bebis för första gången. Tänk vad fantastiskt ändå, att vi två har skapat ett helt nytt liv... <3

Jag bjuder på kulan


Den bjuder jag på! Medans andra lägger upp sina smalbilder så bjuder
jag på en bit verklighet. Sanningen om att vara gravid, man går upp i vikt!

Kan en sjukling ha det bättre?

Det är inte lätt att vara sjuk, men med min mamma så går det faktiskt ganska bra ändå! Jag är så glad att jag har nära hem till mina föräldrar <3 Vi håller på med middagen just nu. Det är tjejkväll. Till middag blir det: smördegsinbakad fläskytterfilé med en fetaostsallad och soltorkade tomater. Visst blir ni avundsjuka? ;) Till detta så kommer ett glas iskall alkoholfri (såklart) cider att avnjutas. Jag och lillen/lillan har det bara bra vill jag lova! Jag kan tänka mig att vara sjuk oftare om man får bli såhär bortskämd...

Den tråkiga nyheten är att samma helg som jag är beräknad att föda, den 20feb, så ska mamma och pappa hjälpa min bror att flytta. Till Piteå! Det känns väldigt vemodigt att han ska flytta dit bort, speciellt nu när storasyster ska ha sitt första barn!? Jo jag är jätteglad för hans skull, han förtjänar verkligen den här chansen han har fått och han gör helt rätt i att ta den, det tycker jag. Min lillebror har nämligen skrivit kontrakt med piteås fotbollslag div.2 Han är duktig min bror!

Nej jag ska återgå till att hjälpa min kära mor med middagen!

På återseénde!

Utmanad av Kinn!

Utmaning

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?
Har ingen bok i närheten...
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
väggen till vänster om mig ^^
3. Vad var det senaste du såg på tv?
Deadliest catch?
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
15.00?
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Daniels svordomar när han spelar tv spel...
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
rastade hunden
7. Vad tittade du på innan du började svara på dom här frågorna?
Olika bloggar
8. Vad har du på dig?
spetshipster och en hood
9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Ingen aning...?
10. När skrattade du senast?
Idag. Nyss.
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En öppen spis, tavlor, tapeter
12. Har du sett något konstigt på sistone?
Jag såg mig sjäv i spegeln för en stund sedan...
13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Utmaningar är kul, spec om man är uttråkad!
14. Vilken var den senaste film du såg?
Jonah hex
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Allt jag som kan köpas för pengar
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag är väldigt mörkrädd, inget skämt!
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Jag skulle skapa världsfred!
18. Tycker du om att dansa?
Love it!
19. George Bush?
Men va? varför?
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Mitt blivande barn om det blir en pojke: Adrian (men det vägrar Daniel...) Flicka: Nellie eller Tyra
22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Faktiskt inte..
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Att han tar emot mig med öppna armar och har hört mina böner
24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

Julia , Sandra , Saralovisa , Sanna

Mjau

Från detta:





Till detta:

(Ja jag vet att bilden är svartvit, det kommer något i färg senare!)


rubrik här

Vart ska jag börja? Igår fick jag ett psykbryt efter att ha blekt om håret och när jag sköljt ur den stinkande,frätande lukten så inser jag att jag har MISSAT flera stora fläckar med utväxt på bakhuvudet. Uj så less jag blev. Så jag bestämde mig för att göra något annat istället, dvs en helt annan färg. Jag tvingade med mig Daniel till puls på umedalen för att shoppa ny färg. Ångesten var total över pengarna som rann ut i sanden och bara tanken på att behöva spendera mer gjorde mig lätt illamående. Men det var det värt nu såhär i efterhand för jag blev nöjd och känner mig mycket fräschare än på länge!

Jag fyndade dessutom på puls! Hårfärgen som var L´oréal excellance 10 "mörkblond" 7.0 låg i en "rea" korg. 54:- sedan hittade jag även det nya sunsilk schampo och balsam med rabattkupong=30:-  för båda, NICEPRICE! och så slutligen köpte jag en hårinpackning som bara den iprincip kostade lika mycket som färg + schampo + balsam tillsammans. Skamligt. Men nu har projekt reparera hår börjat! Och jag är nöjd över min insats med färgningen. Det är inte ofta det händer...

I kväll ska jag på tjejmys hos mamma. Blir nog middag och lite andra trevligheter! Oh vad jag längtar. Min mamma är fantastsk! Hon är både som en väldigt nära vän och en mamma. Vid separata tillfällen, ho r äldigt duktig på att kunna skilja på när man behöver e n och när man behöver en mamma. Det uppskattas!

Bilder på mitt "nya" jag kommer, jag ska bara se till att fräscha till mig lite först med ett långt varmt bad och en hårinpackning!

Vad gör ni en lördag som denna?

Tillbaka, för idag i alla fall.

Det blev en kort paus med bloggandet, jag insåg att det är en av sakerna som håller mig flytande just nu. Jag har städat och rensat i barnrummet nu. Det blev mycket mer yta och trivsammare att vistas där! Detta gjordes till de ljuva tonerna av Sarah Kelly. Vilken kvinna!

Nu har jag bestämt mig för att ta tag i mig själv. Om jag bara får tag i min man så ska jag tigga honom om att gå på H&M efter jobbet och kirra en hårfärg till mig så att jag kan göra något åt den hemska utväxten jag har fått... Jag har som bara släppt taget om allt känns det som. Har gått runt hemma i mjukiskläder och osminkad i en vecka nu... Någon måtta får det väl lov att vara? Nej nu är det skärpning som gäller! Dock tog jag ett långt välbehövligt bad igår och lade ansiktsmask och läste "vi föräldrar" Det är sådant som får mig att slappna av... Tills man kommer ner och tar in posten och får se att vi fått en avgift av vattenförbrukningen för 2010 på nästan 1500:- Inte precis vad vi behöver just nu och absolut inte vad mitt känsliga humör behöver.

Nej usch vilken gnällfia jag är! Jag är lycklig. Jag väntar mitt första barn med mannen jag älskar mest i hela världen. Jag har mina fantastiska vänner, min familj, mina djur, vårt radhus, ja, jag har nog allt jag någonsin kunnat drömma om! och dessutom, så är jag hellre fattig och lycklig än rik och olycklig


how about that?

Bloggen har tillfällig paus.

Jag känner ingen inspiration för att blogga just nu. Jag tar en tillfällig paus, är man gravid och hormonellt rubbad så får man det. Förhoppningsvis tillbaks inom kort, men tyckte ändå att jag skulle meddela de få underbara läsare som tittar in här! Hoppas ni mår bra och slipper undan vinterviruset som går just nu.

Carpe diem

Hej tjockis hej!

Jag måste bara dela med mig om vad som hände igårkväll! Kanske är det bara mina hormoner som gjorde att jag tyckte det var hysteriskt kul eller för att jag faktiskt kunde se mig själv för min inre syn hur snyggt det måste ha sett ut. Not. Men gör så, försök visualisera er detta:


Jag en tjock klump på numera +14kg ska sätta mig i soffan. I vardera hand håller jag en blodapelsin. Jag viker in benet som för att landa i skräddarsits men just som jag lägger all tyngd ned mot soffan så upptäcker jag till min förfäran att jag lutade alldeles för långt framåt så kulan fick lite övevikt och jag stupar framlänges! För att rädda mig själv från att mosa näsan mot parketten så sätter jag sjävklart ut händerna i ren reflex, men dom kramar ju redan två blodapelsiner! Det var med nöd och näppe jag klarade mig från ett framåtfall ur soffan igår och det var ännu närmre att det blev apelsinjuice i soffan som jag kramade till om apelsinerna! Haha den mest ograciösa gravida kvinna ni någonsin kommer att skåda!

Jag lyckades hasa mig bakåt till slut och föll ihop i en pöl av tokskratt. Daniel satt vid datorn men missade trots det hela händelsen. Jag tyckte det var helfestligt och till slut började han skratta åt mig för att jag var så hysteriskt glad, för första gången på länge!

:)

Ajaj

Hej på er.


Idag har smärtan i underlivet varit mer påtaglig. Det är som en konstant tyngd som tynger ner inifrån och ger känslan av att allt ska falla ut när man går omkring. Inte så trevlig känsla! Men dock heller inte så konstigt, för det är ju något där inne som trycker på och tynger ned. Smärtan i höger sida av ryggen är nog värst idag. Det liksom strålar uppåt, nedåt och åt sidorna. Ajaj. Förutom det så är jag på ett rätt bra humör måste jag säga. Inga hormonrubbningar eller tårar idag inte!

Stressen över den ekonomiska biten ligger och gnager i bakhuvudet hela tiden men samtidigt försöker jag slappna av och ta dagarna som de kommer. En dag i taget för pyrets skull. På tisdag är det besök hos barnmorskan igen. Ligger fortf på +13kg och går i morgon in i vecka36. Förhoppningsvis blir det inte mer än max 16kg totalt. Önsketänkande? Jag har märkt att jag blir mer och mer sådär att jag måste ha det jag är sugen på just nu. Även om middagen är planerad i förväg och ett supersug efter något helt annat dyker upp så skippar jag det planerade och föröker skaffa det jag känner suget efter. Inte bra.

Jag längtar så det gör ont nu. Har börjat packa BB väskan för jag börjar känna mig mer och mer säker på att ungen kommer vara på väg ut innan vecka 40 av någon anledning... Har tvättat upp de nya plaggen till bebben i oparfymerat sköljmedel och suttit och snusat på vartenda plagg innan jag lagt ned det i väskan... Mitt lilla hjärta!

Detta är vad jag lagt ned än så länge:

2st bodys i storlek 50
2st bodys i storlek 56
2st byxor med fot strl 50
1st byxa utan fot strl 56
2st mössor
3 par strumpor
1st varm overall att åka hem i strl 56
blöjor (både pampers och libero)
2st nappar för spädbarn
1st nappflaska för spädbarn

2st toarullar med lambi toalettpapper
2st amningstoppar
1st amningsBH
1st nattlinne

Ja det var väl det än så länge... Det jag kommer på just nu på rak arm som fattas är:

Till bebis:
Snuttefilt
babyolja
bepanthen salva

till mig:
Sköna underkläder
hudkräm
schampo/balsam
leggings!
bindor
vetevärmare
stora sköna tröjor
någon varmare tröja
ipod med avslappnande musik
och så en kudde till pappan

Har jag glömt något eller har du tips på annat som är bra att ha med, skriv gärna! Alla tips mottages tacksamt :)


Take me back...

Jag sitter vid brorsans dator hemma hos föräldrarna och hittade igen lite gamla bilder. Nostalgi och total längtan...























En nostalgitripp för min egen del. Taizé -07


Hurra,hurra,hurra!

Idag fyller älsklingen år. 28 år, helt otroligt. Vilket gammalt kap jag har ;)
Grattis på födesledagen älskling!

Nu ska vi fira med gäster och gofika, jag är en ganska duktig flickvän må jag säga.

 

Puss!


I'm pregnant, are you?

Har fått önskemål på lite magbilder :)


Vecka 35


vecka 35 (samt dagens fynd 49:- gina tricot)


Dagens fynd nr2 90:- kappahl



Såhär känner jag mig just nu... +13kg och hormonellt rubbad.

Jag är duktig

Nu har jag gjort ett ryck igen. Tömt och fyllt diskmaskinen, samt slängt ihop en tigerkaka och städat efter mig. Det doftar underbart från ugnen nu vill jag lova! Se men inte röra. På fredag får vi mumsa för då fyller Daniel år!

 


Tisdag

Du gnäller som om jorden håller på att gå under. Jag förstår att du har problem, men det finns inget jag kan göra för att hjälpa dig! Nu har jag fattat mitt slutgiltiga beslut. Eftersom du lever i din värld där jorden kretsar kring dig och bara dig så har jag inte plats för dig i mitt liv längre. Man måste välja sina vänner med omsorg, speciellt nu när man ska bli mamma. Men inte ens det verkar du förstå. Droppen som fick bägaren att rinna över spädde du på igår. Nu har jag fått nog.


En skön tisdag med lagomt milt väder idag. Tyvärr är kroppen inte helt med på noterna men en kort promenad med hunden blev det allt i det härliga vädret! Och så kom mitt paket hem i brevlådan för en gångs skull istället för till postens utlämning på iva fyrklövern. Lyx! Däri fanns bland annat Daniels present, så jag kan inte skriva vart paketet var ifrån ifall han skulle snoka :P Jag hittade inget inslagspapper så jag fick improvisera. Det blev lite tapetrester och färgglatt snöre. Jag kan jag!

Det är så mycket som jag vill göra men kroppen hänger inte med. Jag förbannar min rygg. Men på torsdag ska jag förhoppningsvis ta mig ut på de små ärenden jag måste fixa och kunna träffa min saknade Julia! Jag håler tummarna för att min kropp pallar med utan att lämna mig i tårar på kvällen.

Idag har varit en hyffsat bra dag i alla fall. Hur har er dag varit?


Till er vill jag säga

Daniel:

Tack för att du orkar vara stark när jag är svag, för att du är den som torkar mina tårar. Tack för att du visar vägen tillbaks när jag för längesedan har tappat bort mig själv.  Du är min klippa i alla stunder. Jag vill ge tillbaks men just nu är allt bara suddigt och oklart. När pyret kommer ut så blir jag nog bättre igen. På att ta hand om mig själv och att vara lika uppskattande mot dig som du är mot mig. Det finns ingen som förstår mig som du, som ser mig som du. Som älskar mig som du... Du är mitt allt, nu och för alltid. Jag är så tacksam att du vet det, trots att jag är så dålig på att formulera mig i ord just nu. Till dig vill jag säga, tack för att du älskar mig, i alla lägen.

Julia:

 Du är min bästa vän! Jag hade aldrig kunnat tänka mig livet utan dig, nu när jag väl funnit dig. Jag minns första gången vi träffades, det var något event på stan, möjligtvis någon skolavslutning? Du kom där med ditt långa blonda hår som dansade i vinden, din rosa, eller var det kanske vita (?) puffiga dunjacka och leendet som hade kunnat få vem som helst att smälta. Du hade vunnit ett presentkort på JC i deras danstävling, du var strålande vacker och glad. Jag kände dig inte då men vi hade en gemensam vän där den kvällen som förde oss samman. Detta var början på den starkaste vänskap jag någonsin upplevt. Idag känner vi varandra utan och innan. Ord behöver inte uttalas, vi vet ändå. Men trots det vill jag bara säga, att du är viktigast för mig! Att ha en vän som dig i sitt liv gör att man känner sig bortskämd, varje dag. Du är otrolig. Nu och för alltid.




Hang in there.

I cross my fingers

Nu hoppas jag att saker och ting ska börja vända. Har spenderat morgonen i telefon med diverse olika personer hos bla försäkringskassan (surprise!) men nu har mina papper kommit in och de behandlas just nu så förhoppningsvis kommer jag få ut föräldrapenning tills bebben är här. Samt att jag lyckats få ett vettigt svar ur ELLOS kundservice, till slut. Ja... morgonen började ju bra i alla fall, eller jag har väl haft morgon hela natten iprincip då sömnen uteblivit pga för mycket aktivitet igår. Men men, det får bli en vilodag idag!

Igår var jag i bakartagen. Daniel fyller år på fredag och om det ska komma hit folk så vill jag gärna bjuda på något hembakat iaf. Skulle Daniel få bestämma så skulle det bli färdigköpt. Nej igår slängde jag ihop 4st rulltårtor och två plåtar med mockarutor, en med kokos och en med färgglatt strössel. Mjum! Stackars bebisen fick leva på smet igårkväll :P

Nu är jag så trött och ryggen värker så mycket att bokstäverna hoppar framför ögonen och tårar gör det grumligt att se. Inte lätt att vara fet och vilja så mycket men inte kunna. *suck* Jag vill ha tillbaks min egen kropp snart, eller åtminstone en kropp som orkar med långpromenader och simturer på badhuset.

Over and out.

Hormoner

Jag känner inte mig själv längre. Igår började jag lipa för att Daniel kom hem med "fel" godis. Idag skulle jag egentligen få gå till frissan för första gången på...jag vet inte hur många år! Men då har hon blivit sjuk och det fanns ingen annan tid idag. Så jag gav upp. Nu känner jag mig bara less och sur. Så fort planeringen kastas omkull så gör jag också det. Allting handlar nuförtiden om planering och funkar inte planeringen så funkar inte jag. Så enkelt är det! Jävla hormoner, jag är så less på den här skiten. Jag vill bli människa igen!


Out of control.


Lite smått

Lunchen:
:

Den "nygamla" byrån! före bild finns att se på min andra blogg



Mina fake blommor satte lite färg på tillvaron



Tavlan i fönstret



Ett vykort i 3d som jag förälskade mig i


Jag är verkligen en sucker för sådant som ser lite "gammalt" ut. I love it!


Orkidé

Idag har jag varit mosig nästan hela dagen. Ringde slutligen sambon på jobbet och började böla i luren för att jag är så tressad över min ekonomi som inte går ihop så som jag vill att den ska göra. Varken tid eller pengar tycks räcka till nuförtiden. Men efter ett litet pepptalk från min underbara så var jag på benen igen. Gick en liten runda med hunden och tog sedan bilen och körde ut till ÖB för att "shoppa" lite nödvändigheter som toalettpapper, disktabletter, disktrasor, sköljmedel och sådant kul... Men jag hittade även några jättefina bordstabletter för endast 10:- så jag slog till på dem. Nu fattas bara själva bordet att lägga dem på...! Gick ut till bilen med en välfylld kasse hushållsartiklar när jag kom på att de sålde "fake" orkidéer för 29:- iaf förra veckan. Sprang in igen men missmodet var ett faktum när jag såg att det var ordniarie pris igen alltså 58:- och det tyckte jag var lite saftigt... men då kom en tant och började plocka på sig en massa orkidéer och kuttrade glatt på om att "man måste ju passa på när det är så bra pris! 29kr/st!" Så jag hoppades att hon hade rätt och plockade till mig två st själv och gick till kassan. Väl i kassan så visade det sig att det var ordinarie pris denna vecka, men att dom hade glömt ändra annonsplanschen utanför så vi fick köpa dem för 29kr/st eftersom det var ÖB som hade gjort fel. Vilken tur!

Sedan svängde jag förbi lantmännen för att spana om dom hade några bra erbjudande på B-vitamin för hästen, men det hade dom inte... däremot fyndade jag en reflex-fleecejacka för endast 100:- dom brukar gå lös på 400:- annars iaf där vad jag sett. Ibland så ska man ha flyt! endast en kvar och tillräckligt stor för att gravidmagen ska rymmas. Perfekt! Ringde sedan pappsen på väg ut för han jobbar i närheten och kollade läget. Vart uppbjuden på en kopp varm choklad och en pratstund, riktigt trevligt

Nu är jag hemma igen och tar det bara lugnt. Har även skaffat en e-legitimation idag så jag kan styra upp det där med föräldrapenningfrågan lite lättare. Nu väntar jag bara på att dom nya handlingarna ska komma in så att jag själv kan se vad jag skulle kunna ta ut på visst antal dagar osv. Men det blir nog bra till slut.

Det var min händelserika dag. Vad har ni haft för er?

Jag tror jag ska avrunda kvällen med att tvinga Daniel att gå på ica och köpa lite godis ;)


Fick ett ryck i morse..

Jag fick ett välbehövligt städryck i morse och dammsugade och moppade golven på båda våningarna samt småplockade lite och satte igång diskmaskinen. Nu är kroppen trasig, igen. Har inte kunnat sova något alls under dagen konstigt nog, trots att kroppen skrikit efter vila. Men efter ett varmt bad och lite uppfriskande färg på kinderna så ska jag nu koka mig lite vit fiberpasta innan det är dags att åka iväg på städjobbet.

Vad har ni för er en onsdag som denna?

Jag älskar min väggmålning



En daglig påminnelse...

Shopping










Detta klickade jag hem idag. Någon som har testat H&M:s amnings BH? Allting kommer i mitten på feb, så man får väl hoppas bebisen stannar inne till utsatt datum. 20 feb är han/hon välkommen till världen! <3

Det finns inte ord.

Allt gick bra hs barnmorskan idag, värdena såg fina ut på både mig och bebis. Hon konstaterade även att pyret lagt sig med huvudet neråt nu, vilket jag misstänkte. Rumpa upp och huvud ner! Bebisen ligger med ryggen mot höger sida och har fötterna mot vänster sida men det hade jag nästan gissat eftersom aktiviteten där börjar bli alltmer intensiv på samma ställe.. min lilla krabat! <3

Det jag ska skriva om nu är folk som är så idiotiska att jag inte finner ord!

Ja, jag är blond till hårfärgen och ja, jag bleker mitt hår för att få det ännu ljusare än det är naturligt men för den sakens skull betyder det inte att jag är dum i huvet! Jag var nära på att brinna av idag när jag gick in på arbetsförmedlingen.

Jag går fram till disken där en äldre man står och knappar på sin dator

-Ursäkta, hej! skulle du kunna hjälpa mig lite snabbt?
-jo visst.
-åh vad bra, tack! Det jag undrar är om man kan skicka in dessa papper igen som vi fått tillbaka men bara ändra det datumet?
-Bara och bara, ett datum är inte så bara! dom är jätte noga på försäkringskassan med såntdär.
-Jo jag vet det, vi har hållt på att skicka papper fram och tillbaka ett tag nu... *leende*
-Ja... sen är det ju bra om man ändrar med bläck *nedlåtande blick*
-Ja det vet jag och det är skrivet med bläck
(Trots detta ska gubben ändå fylla i med sin egen bläckpenna!?)
-Är det Daniel snickaren de här papperen handlar om?
-ja, precis!
-Han gör väl arbetspraktik nu? Men det var väl tal om att han skulle få fortsatt arbete där?
-Jo jag tror han skulle skriva på papperen idag! *stolt*
-Det var ju det jag nyss sa, eller hur!?

Gubben går iväg och pratar med någon kollega som konstaterar att vi måste fylla i helt nya papper för att kunna skriva under med dagens datum. Jag får två blanketter av honom och måste sedan gå till försäkringskassan för att hämta de andra papperen som behövs. Jag tackar honom för hjälpen (vilken hjälp?) och vänder mig om för att gå. När jag är halvvägs upp i trappen på försäkringskassan som ligger mittemot AMS i samma byggnad så sticker han ut huvudet och ropar

-Hörrudu!
Jag vänder mig om
-Ja?...
-Du behöver ju inte åka ut med några papper till honom nu för han sitter nog i möte med vår personal nu och är väldigt upptagen
-Det ska jag inte heller, jag har egna ärenden att sköta. Tack!

Vilken jubelidiot!
Hur dum trodde han att jag var egentligen? Jag blev så upprörd att jag stövlade upp till mammas jobb som ligger i närheten och gnällde av mig lite innan hon skulle ut på lunch. Jävla gubbe. såna som han ska inte arbeta med sådant som inkluderar människobemötande. Nu har jag gnällt av mig tillräckligt.

Ska ut med hunden på en liten stund så han får springa av sig. Han är så full av energi den lille rackarn.


BM idag!

Idag ska jag och pyret hälsa på barnmorskan och se så att allt står rätt till därinne :)

Jag har hört att sug efter citrusfrukter/drycker och höga hjärtljud tyder på att det ska vara en flicka
låga hjärtljud så skulle det vara en pojke. Nog får man ta allt sådant med en nypa salt men det skulle vara häftigt om det stämde. Jag får väl se hur det blir för mig för jag har haft sug efter citrusfrukt och dryck nästan hela graviditeten och bebisens hjärtljud har legat ganska högt dom gånger vi lyssnat hos BM. Spännande! Vi får se om hjärtljudet är högt eller lågt idag.

Jag har börjat känna en molande värk mot underlivet när jag ska resa mig upp ur sängen på morgonen, som om all tyngd där inne läggs precis mot underlivet! Inte särskilt bekvämt alls kan jag lova... Någon annan som upplevt detta? Jag ska prata med BM idag och höra vad det kan bero på..

Nej, man kanske skulle ta och göra sig i ordning inför dagen. Sömnen uteblev nästan helt inatt så jag ser mer död än levande ut för tillfället.

Någon annan som har några roliga "skrönor" om hur man kan veta om det är en pojke eller flicka? (:


Föräldrapenning

Föräldrapenning, vilket projekt! Jag tycker alltid att man får olika besked från olika personer därborta på försäkringskassan. Nu har jag startat krig med dem och dragit ut kopior på ALLA papper och jobb jag haft de senaste fem åren. Nu jävlar ska dom inte få komma och säga att något fattas! *morr* Ska det verkligen behöva vara såhär svårt!?


check it out!

Kolla även in hos min "hem" blogg: Evalinamichaela

Före





Och jag tyckte jag var fetast och fulast i världen..
Hade du kunnat gissa?

Magdans

Här sitter jag uppkrupen i soffan och småkikar på min karl som slipar en vägg. Han är duktig han! Igår kompenserade han vårt bråk med att städa hela huset och fixa till en del smågrejer som jag egentligen borde ha gjort men orken har inte räckt till. Så det var hemskt snällt av honom! <3 Vi kom dock båda fram till en sak och det var att vi båda måste bli bättre på att kommunicera med varann.

Annars är det lugnt. Bebben rör sig för fullt så magen har ett eget liv på utsidan kan jag lova. Det ser rätt lustigt ut! Något som är mindre lustigt är den äckliga filmen sambon kom hem med igår "splice" Någon som har sett den? Om inte, se den inte om du vill undvika mardrömmar och speciellt inte om du redan är gravid! Huvva, den var inte att leka med... Mina annars få timmars sömn blev ännu färre inatt efter den filmupplevelsen. Jag ska inte klaga på själva filmen för den var väldigt bra gjord! Men jag ångrar att jag såg den för min egen skull...


Bild


Arg

Idag är en dålig dag. Jag har sovit för lite inatt och börjat dagen med att skälla på sambon. Ingen bra dag. Ska snart ner till stallet för att frysa i några timmar medans en tjej ska provrida min häst för att se om hon ska få börja hjälpa mig. Stackars henne att behöva träffa mig just idag... Nej men jag får skärpa till mig tills det är dags. Sedan ska jag nog fly till mamma och pappa en liten stund, eller något. Låsa in mig på övervåningen här hemma... Jag vet inte jag är bara så sjukt less.

Fuck this.

Baby!








Bild


Filmtips

Igår hyrde jag och älskling film. Jag kan helt ärligt säga att jag har inte skrattat såhär mycket sedan jag såg "date movie" för några år sedan...


Bild

Helt klart sevärd om man gillar twillight filmerna. Denna parodi är helt enkelt oslagbar ;D

Vaccinerad

Nu är jag hemma igen. Tog mig iväg i morse och fick den vidriga sprutan så nu ska både jag och bebis vara skyddade mot influensatiderna. Gjorde även bort mitt arbetspass idag så det känns riktigt bra att ha helgen ledig. Kroppen är fortfarande trött, så jag ska nog vila lite och ta igen förlorad sömn.

Planer för helgen?

Nu ska det fungera igen!

Nu ska det fungera att kommentera som vanligt igen! :)

Morgon

Usch, jag är inte lika morgonpigg som jag brukar vara. Men det kan också bero på att man inte sover som man brukar heller... Idag ska jag åka till vårdcentralen för att ta influensasprutan som ska skydda både mig och pyret från hemsk sjuka längre fram. Jag är så fruktansvärt fobisk mot sprutor så jag ve inte hur detta ska gå...

Problem med att kommentera inläggen

Det har visst blivit något strul med att kunna kommentera sedan jag lade in den nya designen. Har hört av mig till blogg.se för att få hjälp med detta. Snart kan ni förhoppningsvis kommentera som vanligt igen!


xoxo

Ryggen är delad i två

Min rygg är inte hel någonstans. Shit alltså... Jag har städat och gått på, sovit för lite, böjt mig ner för att plocka upp för mycket, rastat hunden, stoppat in middagen i ugnen och nu sitter jag här. Helt slut. Jag tror någonstans naivt nog att om man bestämmer sig, verkligen bestämmer sig för att inte vara sjuk, så kan man lura kroppen. Det funkar inte. Inte den här gången i alla fall... Jag har varit sjuk sedan nyårsafton och jag är mer än lovligt less just nu kan jag lova! Ska åka ner till stallet på ett tag och ta in hästen. Daniel kanske hjälper mig med det om jag har tur.

Någon som har bra tips på vad man kan göra mot ryggont? Jag har testat följande: massage (vilket är svårt nu när man inte kan ligga på magen) varm vetekudde, varmt bad med mjukgörande olja, "katten" och promenader (vilket också känns svårt just nu) Några andra tips som jag inte testat är hemskt välkomna! Jag testar iprincip vad som helst just nu.

20 februari. Det är inte långt kvar nu.

Lev ditt eget liv

Jag blir så frustrerad när jag läser folks fördomsfulla inlägg om unga mammor. Visst, man är säkert inte helt redo att skaffa barn vid 15 års ålder i de flesta fall men det finns undantag som bekräftar regeln får man väl säga. Om du inte känner personen i fråga,döm inte. Du har ingen aning om vad den människan gått igenom i sitt liv och hur mycket personen kan ha växt utifrån sina erfarenheter. Folk som sitter och skriver inlägg om att abort hade varit bättre för barnet eller att barnet kommer få en dålig uppväxt ni kan inte ha mycket till hjärna och jag hoppas det dröjer läänge innan ni själva skaffar barn. Att ni inte är redo bevisar ni ju bara själva, men döm inte dem som faktiskt är redo.

Och det här med att många förhållanden spricker för att man är ung och skaffar barn, det finns väl inga garantier för att det inte gör det om du är 35 och skaffar barn heller!? Bara för att pappan är frånvarande så kan barnet få en lika lycklig uppväxt. Man gör allt för sitt barn oavsett omständigheterna.

Ja, jag blir väldigt upprörd i denna fråga. Jag är själv 21år (fyller 22 i år) och är en stolt blivande ung mamma. Jag kan inte säga att jag är "redo" för denna livsuppgift men det tror jag heller aldrig att man riktigt kan bli. Jag är säker på att man växer sig in i rollen när det väl är dags. Missförstå mig inte, jag är överlycklig över att vi ska få en liten knodd! Men helt förberedd är jag nog inte.

Jag vill bara slå ett slag för unga mammor som om vi inte redan har det tillräckligt svårt i samhället utan folks dömande blickar och omogna blogginlägg. Alla har rätt till sin åsikt, men tänk efter ordentligt innan du dömer någon annans val i livet. Vem är du som tycker dig ha rätt att bestämma vad som är bäst för någon annan? Nej, lev ditt eget liv och gör det bästa möjliga utav det istället för att stampa på andra.

"Det finns bara en lagstiftare och domare, han som kan rädda och förgöra. Men vem är du som dömer din nästa?" (Jakob 4:12)


Tack!

Måste bara säga tack! tipsen på packlistan till BB fortsätter att strömma in. Det är guld värt ska ni veta! :) Det blir en del självklart men som man själv inte ens haft en tanke på. Kanske dags att börja packa väskan nu för det lär ju dyka upp en massa mer innan man ens är i närheten av klar...

Tyckte det var dags att slänga in en ny design också. Jag lessnar fort men den här gillade jag verkligen! Vad tycker ni? Det enda som stör mig är att kommentarerna hamnar ovanför inlägget... Någon som vet hur man lätt fixar det så att dom ligger under inlägget? :]

Konsten att skämma bort sig själv

Det är inte svårt att skämma bort sig själv när man råkar halka in på Yves rocher hemsida. Det är bra produkter till bra priser. Me I like! har ni inte spanat in deras hemsida eller testat deras produkter, gör det nu! :)

Fick en jättebra lista av syster!

Packning i bb väskan :)

Din lista!

God lukt av din favorit shamppo/balsam och duschkräm. Sedan en bra fuktgivande lotion. .
Varma strumpor
Mjukis kläder
leggings
långt linne
Amnings-bh
Bindor/toapapper
Underkläder som är sköna ;)
vetevärmare
tofflor
Skön slapp kofta eller mjukis jacka!
Något gott att äta om ni får vara där länge...
Tidning/mp3 med nån skön avkopplingsmusik


Bebisen <3

Body
Pyjamas
varma strumpor
Något ha på sig när de dags att åka hem :)
Filt/nalle



Sjukling

Det nya året inleddes med en rungande förkylning. Hög feber, ont i halsen, slemhosta och illamående. Jag är fortfarand einte helt kry men det börjar kännas aningen bättre. Inatt sov jag nästan hela natten vilket var något nytt men också hemskt uppskattat från min sida. Pyret höll sig någorlunda lugn där inne och febern verkade ha gått ned en aning.

Har nyss ätit frukost, försöker hälla i mig mycket apelsin juice. Fick omboka tiden hos BM igår, hade aldrig tagit mig dit i det skicket jag var då. Känns som om magen växer för varje dag som går. Jag är nu i vecka 33 och än så länge har allt gått bra. Försöker förbereda mig mentalt inför förlossningen genom att titta på 16 and pregnant och unga mödrar. Men helt ärligt vet jag inte om det hjälper mig eller stressar mig mer!

Någon som har några bra tips att ta med sig inför förlossning? den 20 februari är det beräknat.

2011

Jag kan inte påstå att det nya året fick en särskilt bra start. Nyårsafton kändes lite oplanerad redan från start. Ingen i sällskapet känndes direkt pepp på nyår. Vi slängde ihop middag efter många om och men och när vi satt oss till bords och just börjat äta så kräks en av ungarna. Stackars liten! Minstingen var mest grinig och ville inte alls vara med, för lite sömn kanske? Några av oss inklusive jag själv var inte oss själva till 100% lite krassliga och inte på topp. Killarna spenderade kvällen framför tv spel iprincip hela kvällen med avbrott för mat och efterätt. kul. Dock var en av dem vääldigt hjälpsam och hjälpte kvinnorna i köket, så creds till honom.

Jag och Daniel hann med en kyss vid tolvslaget under en fyrverkerisprakande himmel. Sannas nyårshångel hade däckat av utmattning. Han var inte heller riktigt på benen tack vare förkylning. Vi drog hem strax efter tolvslaget och hoppade bums i säng. Inga nyårslöften detta år, jag ska bara satsa på att bli en förbannat bra mamma! Det är mitt mål.

2011 inleddes med en stor chokladmuffin och en kopp rykande citron-the. Fuck you säger jag till alla vars nyårslöfte hade något med viktnedgång att göra. Lär dig älska dig själv som du är!

Min hals gör fruktansvärt ont. Jag är inne på min 8:e kopp the för idag. Ska krypa ner hos min underbara sambo nu och mysa. Bara ta till vara på alla stunder jag kan med den fantatsiska människan <3


RSS 2.0