fortsättning

Dagen började med att vi åkte ut och hämtade min big sis och sedan drog vi vidare till Hörnefors och butiken HH. Jag fyndade en del på rean. En grå sweatshirt med strass, ett beiget linne med spets nedtill plus en grym svart klänning! De andra fyndade också och vi var alla nöjda och glada när vi åkte hem.

Vi släppte av sis hemma hos henne och åkte sedan hem till mamma och pappa för att äta en snabblunch innan nästa rejd. Sakt och gjort, jag gick ut med hunden medan mamma lagade ihop lite pasta och wok med en härlig currysås. Vi käkade och drog sedan vidare igen.

Det bar av på H&M där vi fyndade en massa fint till bebben och självklart något åt oss själva också... ;) Jag hittade en jättefin nyårsklänning som jag slog till på för endast 150:- på rean. Mamma shoppade lite makeup och sånt trevligt. Sedan vidare på baby proffsen som hade en grym rea på bra saker. Min kära mamma köpte ett uppblåsbart skötbord med höga kanter, två nappflaskor för den nyfödda plus nappar! Tack mamma <3 Jag tror jag ska åka dit i morgon och införskaffa ett fårskinn till barnvagnen. 349:- nu istället för 499:- eller om det var 599:-... Hur som helst värt pengarna!

Efter detta drog vi oss till Rusta och Jysk. Jysk sög som vanligt men rusta var kung. Rea på tavellister och fake orkidéer. stoora med kruka för endast 99:- självklart slog jag till på en sån, blev skitsnyggt i nya badrummet.

Jag ska ta bilder och lägga ut så ni får se alla läckerheter! Men det får bli en annan dag för jag är helt utslut. Har kutat runt med stormagen sedan 10 i morse, kom hem runt 17... Nu blir det myskväll resten av kvällen!

Vad tycker du en bra myskväll ska inkludera?

En dag med mamma

Idag har min mamma tagit en hel dag för att spendera tid med mig! :) Vi brukar åka iväg på mindre äventyr lite då och då men nu var det längesedan sist. Vi är nyss hemkomna från HH, en klädesbutik i H-fors med den trevligaste kvinnan som jobbade där! Jag kom hem med ett nytt linne, en nyårsklänning och en härlig tröja. Mamma fyndade en hel del hon med. Hon är tjusig min mamma!

Nu ska vi slänga i oss en snabb lunch sedan fortsätter dagen med nya äventyr. Återkommer i kväll, om jag orkar, annars i morgon. Min mamma är fantastisk, jag hoppas jag blir en lika bra mamma som henne.

Crazy baby

Igårnatt sov jag inget alls. Ont i ryggen som aldrig förr, bebben sparkade på och levde rövare. Natten till idag däremot var kroppen så slut att jag lyckades få några timmars sammanhängande sömn trots förbannat ont i ryggen. Bebisen har varit helt galen nu på morgonen med start runt halv fem tiden. Hälar och knytnävar har avlöst varandra och bebben har nog slagit en och annan kullerbytta också som det känts i magen iaf. Helt crazy. Men det är ju skönt att det bökas på så man vet att allt är bra där inne. Det är en obeskrivlig känsla, det är ju ett nytt liv, inuti mig!

Jul 2010


Jultjockisen!


Millie och Hampus leker hos farmor


Hemma hos mamma och pappa


Rocky fick också julklappar


Koncentration...

Mys med magen <3


Och han är bara min! Älskar dig Daniel! 3,5 år igår.

 

Hoppas er jul var lika magisk som vår!


23 december

Helt galet vad tiden tickar iväg! Här sitter jag i mysdressen och magen kurrar envist. Lite havregrynsgröt kanske? Jag kan knappt fatta att det är julafton i morgon! Jag har inte önskat mig något speciellt i julklapp eftersom det känns som om jag har allt redan. Jag är lycklig och det är den bästa presenten man kan få!

Morgondagen kommer att se ut som följande:
Vakna i bra tid och pyssla om sig själv lite
12.00 Vännäs och jul-lunch hos Daniels mamma
15.00 Mina föräldrar och se kalle

Känns skönt med en ganska stilla jul måste jag säga. Vad har ni önska er i julklapp?



Rocky utanför vår ingång 2010-12-20

I love cookies


I'm a fat kid and I loove cookies...

Vi hade trevligt hemma hos Matilda, snackade strunt och gjorde ansiktsmask. Just denna härliga mask kommer från H&M och hette "choklad" den får dock bara betyg 2 av 5 från mig eftersom den luktade sjukt sötsliskigt och var svår att tvätta bort när man var klar. Men, det var kul så länge det varade! ;D

Brev till dig

Jag undrar hur du ser ut. Hur din personlighet kommer att vara... Kommer du brås mest på mamma eller på pappa? I vissa fall hoppas jag pappa eftersom din mamma inte har hälften så många bra och lugna egenskaper som din pappa.

Du sparkar hårt där inne nu, men du verkar också kunna sova lugnt när det är dags. Så jag hoppas du gör det när du kommit till världen också! Om du bara visste hur älskad du är och har varit redan sedan dag ett då vi fick veta att vi väntade på dig lilla knyte <3

Du har vänt upp och ned på hela min värld och jag har inte ens sett dig på riktigt ännu. Jag myser varje dag av att veta att jag aldrig är helt ensam hemma. Jag pratar med dig men jag vet inte om du förstår. Ibland får man en spark till svar och det känns tryggt, lugnande.

Idag ska vi på koll hos BM och se till så att du mår bra där inne men det tvivlar jag inte på en sekund. Tiden har flugit iväg och om allt går som planerat så kommer du till oss i februari. Det är inte länge kvar nu, vi längtar efter dig!

I'm ok

Idag har varit en skön dag. Bortsett från att jag har extremt lite tålamod med folk som inte kan planera (tänker inte gå in mer på det nu) men förutom det så har det varit mysigt med lunch hemma hos mamma och pappa, brorsans tjej fick besök av sina systar från skellefteå så det vart fullt kring bordet och stämningen var på topp. Nu har jag tagit mig en liten nap och väntar på att mamma ska bli klar med knäcken så man får provsmaka ;)

Ryggen värker som vanligt och kroppen är trött men jag känner mig ändå helt ok. Jobbar mitt sista natt pass i kväll före BF, vilket också känns rätt skönt! Kommer dock att vara lite förvirrad på helgerna som kommer när man inte har något arbete att gå till på kvällen. Att ha fria helgkvällar kommer bli något nytt för mig! Har i stort sett jobbat helg varje helg i ett år nu, mer eller mindre. Så till mina vänner: Vill ni hitta på något på helgerna så hör av er! Jag är fri nu.

Snön är rogivande. Jag älskar hur den glittrar i skenet från gatlyktan på gården...

Inte så "godmorgon"

Jag har sovit uruselt inatt, igen. Humöret börjar tryta. Tur att jag har en ljuspunkt i dagsprogrammet! En date med min vän Emmy på stan. Hon får mig alltid att le hur illa det än är!

I morse skrämde min sambo bebisen i magen när han skulle iväg till jobbet. Mig också för den delen... Låg och halvslumrade på övervåningen efter en pussattack innan han skulle iväg och sedan precis när jag skulle sjunka in i den efterlängtade sömnen så slänger han igen ytterdörren. Barnet gjorde ett ordentligt hopp inne i magen, shit så rädd bebben blev! haha. Stackars liten!

Nu är det i stort sett full action hela tiden, det sparkas och rör sig och vi längtar mer och mer efter vårt lilla pyre! Ord kan inte beskriva hur märkligt det känns att älska någon så oerhört mycket att hjärtat knappt räcker till, innan men ens träffat personen i fråga. Men så är det, vi älskar vår lilla bebis mer än allt och har gjort sedan dag ett när vi fick veta att vi väntade en liten. Bara en blivande mamma kan förstå denna känsla...

Min rygg är delad i två så jag tror jag ska sätta mig med min vetevärmare som jag fick av chefen i julklapp (TACK!) och tycka synd om mig själv en liten stund.

Hur inleder ni en morgon när snön rasar ner utanför fönstret?

:)


Tell me Hornline, min underbara häst! jag längtar tills jag får spränga
fram över fälten med dig igen!



Min fina dam!



Årets julkort 2010!

Lucia

Idag är det lucia! Tiden flyger verkligen iväg. Jag har inte lussat för någon eller blivit lussad för, ännu i alla fall. Men en sak är säker, jag kommer aldrig vara lucia igen, någonsin. Det får bli tomte eller pepparkaksgumma eller något sådant i så fall. Ni förstår, när jag var runt 9-10år så skulle jag och lillebror lussa för våra föräldrar och ljuskronan med fakeljus hade blivit alldeles för liten för min skalle för det första och för det andra så var jag stor flicka nu och skulle minsann ha levande ljus i min krona! Så efter mycket gnäll fick jag som jag ville. Mamma ordnade med levande ljus i kronan och i tejpade den baktill för att kunna spänna ut den ytterligare så min tjocka skalle skulle rymmas. Brorsan var stjärngosse. Vi kom skridandes in från hallen så tjusigt och sjungandes och när vi ställt oss i vardagsrummet framför mamma och pappa som satt i soffan och tittade snällt så händer det. Tejpen släpper baktill på kronan och kronan faller ned runt halsen på mig, med ljusen som fortfarande brinner. Det blev sa'aankta lucia, saaankta luciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!!!!! Pappa slänger sig fram mot mig för att släcka ljusen innan något allvarligare hnner hända och mamma... Ja min underbara mamma hon kastar sig bakåt i soffan och börjar asgarva. Bokstavligen. Jag älskar min mamma, men jag kommer aldrig lussa för dem eller någon annan  för den delen heller, inte som lucia iaf. Ska kanske tillägga att allt gick bra och mitt hår klarade sig med nöd och näppe tack vare pappas super reflexer.


Lucia

I kväll ska jag lägga detta trauma bakom mig och delta på julfest med jobbet! Kommer nog bli en riktigt trevlig afton :) Hoppas alla ni andra får en fin lucia utan några större missöden. Och barn, lek inte med elden.

Du är så älskad!


Gravid i slutet på vecka 29.

Update!

Nu har jag glada nyheter! Jag har i inlägg lite längre bak skrivit om en vän till mig som var beräknad att föda ungefär samtidigt som mig i februari, men hennes vatten gick väldigt myckt tidigare. Hon har sedan det hände varit inlagd på sjukhuset för att man skulle kunna hålla koll på utvecklingen där inne. Igår 13.07 kom deras lille prins till världen! Mamma och bebis mår bra under omständigheterna som råder. Jag tackar all duktig vårdpersonal på barn4 som kan rädda små liv som kommer till världen för tidigt.

Jag själv mår bra, bortsett från att ryggen känns som att den är delad i två och jag inte har fått en enda timmes sammanhängandes sömn i natt. Ska bli spännande att jobba natt i kväll... Jag är klar med alla julklappar så det är skönt att kunna stryka det från listan!

Idag var de för kallt ute, jag kännr mig mest blä. Därför bjuder jag på en bild från i förrgår, då allt kändes mycet bättre.



Ibland inser man inte hur mycket man saknat en person förrän man väl träffas igen. Igår varjag på stan med Emmy och lyxade till det med kina mat. Oj vad jag har saknat den tjejen. Vi fick oss en ordentlig och välbehövlig pratstsund. Nu blir det nya tag, allt är lättare om man är två. Tack Emmy! <3


Julmarknad

Idag har vi varit på gammlias årliga julmarknad, supermysigt! Men oj så mycket folk det var! Man fick nästan armbåga sig fram bland främlingar och barnvagnar. Jag kom hem med marknadskarameller och en marsipangris till mamma <3

Men jag är lite upprörd över en sak. Folk som tar med sig hunden till en julmarknad! Allvarligt talat, det är ju synd om de stackars djuren som nästan blir nedsprungna av julmarknads-galna människor. Vi såg en liten chihuahua som satt vid sidan av en ingång och skakade i hela kroppen av kylan och kanske även rädsla. Människor överallt men vart fan var ägaren till den stackars hunden undrar jag!? Det gjorde ont i hjärtat att se. Jag tycker det är nog illa med folk som släpar med sig småbarn på masstillställningar där folk trängs och det stojas på men barn kan man skydda på ett annat sätt, med kläder och hörselkåpor om så skulle vara men en stackars hund är ju helt utsatt. Jag har då aldrig sett någon gå och bära runt på sin labrador tex. Ni förstår kanske vad jag menar? Jag röstar för att lämna hunden hemma om man ska iväg på liknande tillställningar, för hundens skull. Själv skulle jag aldrig ta med mig min hund till något sådant, trots att han är en stor schäfer och syns på marken. Jag säger skäms till er som tar med er stackars hund på marknader!

Ska se till att lägga in lite bilder senare, men nu måste jag äta innan jobbet annars kommer jag aldrig orka en hel natt i entré kassan på krogen med fulla människor..


Grå

Idag är det grått ute och då blir jag grå. Jag orkar liksom inte. Jag har försökt städa och vara duktig, förberett för slipning av min just nu fula byrå som ska bli fin, försökt peppa upp mig själv med det räcker inte till. Jag hatar grå dagar. Kanske en dusch piggar upp. Jag ska ge det ett försök, snart.

Ut i skog och mark

Idag har jag varit ute och kört med hästen, igen. Den här gången följde min härliga medryttare Siri med ut på en tur i skogen. Vi snackade allt mellan himmel och jod medans vi sprängde fram i snön. Frisk luft och bitande kyla blev lite för mycket på hemvägen för Siri. Hon är inte riktigt van denna kyla då hon kommer från Skåne ;) själv är man äkta norrlänning och härdar med, haha!

Jag har tusen saker att göra egentligen men jag blev som helt matt efter två timmars frisk luft. Så... jag tog en paus och knåpade ihop lite smycken. Två halsband och ett armband. Det var verkligen eevigehter sedan sist! Men det är avslappnande. Nästan mer avslappnande än yogan...

Varför blir man så påverkad av mörkret!? Jag blir helt trött så fort det börjar skymma ute och det är ju lite illa med tanke på att det börjar skymma redan vid tretiden nu på vintern. Har ni några uppiggande tips så skriv gärna en kommentar!


RSS 2.0