Jag älskar hösten

Hösten är förmodligen min favoritårstid! Så mycket starka färger, lagomt kallt och man får ta fram sina fina kappor och varmare skor. Me like! Dock har jag blivit för tjock för mina kappor det här året, men nästa höst!

Idag har jag och Daniel varit ute i Vännäs och hälsat på hans mamma. Vi blev bortskämda med lunch och Daniel blev klippt men som om inte det var nog så skickade hon även med gofika (hemmagjord saft och blåbärspaj) när vi skulle hem! Tack Anette!

Jag vill också bli huslig. Baka bullar och eget bröd... Att göra egen saft är nog inte min grej, men jag vill bli duktigare i köket känner jag.. Dock är jag en person med extremt kort tålamod. Jag vill var bra på något på en gång annars skiter jag i det. Jag tar inte misslyckanden så bra med andra ord. Jag är min egen värsta kritiker! Men något jag blev nöjd med var dagens outfit, söt och vääldigt bekväm.



Vad tycks om mina extremt (o)matchande hello kitty sockar? ;)


Höst




 



Jag låter bilderna i detta inlägg tala för sig själva...

 


Höst

Här sitter jag och försöker ta det lugnt, men lillen där inne bökar på som aldrig förr! sparkas och boxas som en tok! Jag klagar inte, jag myser. Jag myser av bekräftelsen på att det är något som lever där inne. Jag ska strax ta ut oss båda på promenad då brukar det lilla livet lugna ner sig och kanske tom sova en stund där inne.

Det blir jag, bebben, hunden och kameran på promenad. Ska gå och byta om till något mer passande än pyjamas för det kyliga höstvädret.

Vi ses senare!


Barnvagns-shopping

Idag blev det stan som sagt. Jag skippade vinterskor, det blev alldeles för dyrt i slutändan. Men jag hittade en härlig vinterjacka som var nedsatt till 700:- en baddräkt och en grym klänning från VILA plus en kofta. Bilder på allt kommer senare!

Det jag tänkte skriva om nu är barnvagn. Det är en hel djungel därute. Ni anar inte, jag anade inte... Man blir helt snurrig av alla erbjudande, olika funktioner, fördelar och nackdelar, ligg och sittdelar. Ja... ni kan kanske tänka er. Men idag hittade jag vagnen jag vill ha. En vagn av märket "emmaljunga". Det är en kombivagn där man får med det mesta. Hittade ingen bild på exakt den vagnen men här är en liknande modell.





Den är väldigt lättkörd och enkel att vika ihop om man ska stuva in den i bilen vilket jag gillar. En barnvagn ska inte vara en hel vetenskap, man ska kunna göra det snabbt och enkelt utan att läsa en manual på 800sidor. Denna vagnen jag pratar om hittade vi på babyproffsen, ersboda. Paktepriset ligger på 8000:- och 8400:- om man vill ha lite bredare däck som Daniel tjatar om. Men visst får jag bestämma vagnen så kan han få bestämma däcken ;) Bara det bästa är bra nog åt våran lilla bebis!

Vi längtar efter dig.

Shopping?

Idag ska jag och Daniel bege oss ner på stan för att shoppa. Egentligen inte så frivilligt men vi är båda i stoort behov av ordentliga vinterkläder. Ingen av oss har en ordentlig jacka eller ordentliga skor. Jag upptäckte dock min själsfrände i sko-format förra vintern. Äkta sheperd skor... Svindyra men ack så sköna och fantastisk kvalité! Jacka vet jag inte? jag har aldrig varit spec modemedveten, så är det någon som har något tips på bra vinterjacka som man inte ser ut som en luffare i...välkommen att tipsa mig!

Nej nu ska jag betala de sista räkningarna och sedan blir det att göra sig klar för stan!

Bebben bökar på

Nu för tiden är det full rulle inne i magen, så fort man sätter sig ned på kvällen så drar det igång efter en liten stund och bökas runt. Nästan som om den lille blir sur när jag till slut stannar upp och tar det lugnt!? Men det är klart, den sover väl under dagarna när den vaggas runt inne i magen.. Men samtidigt är det skönt att få sin bekräftelse på att allt är ok när den rör sig.

Jag är en stolt blivande mamma och det "lyser" tydligen om mig enligt många jag känner. But that must be a good thing, right? (:




Kvällsmys med kisse, vi trivs!


Morgonstund

Igår var jag hos mamma och pappa på middag, alltid mysigt. Lillebror stod för förrätten som bestod av lufttorkad skinka med philadelphia och soltorkade tomater.



    
Brorsan kan ju...            Mamma stod för varmrätten...

och efterrätten glömde jag fota ;) Men det var i alla fall pappa som stod för den, det blev rostad havre med en gnutta sirap tror jag, blåbär och glass. Riktigt smarrigt!

Idag är planen att ta sig iväg och träna, handla mat och övriga hushållsartiklar. Inte det roligaste men det kan vara ganska skönt att komma ut lite själv också. Daniel och hans bror ska köra x antal mil för att kolla på en ny bil till Daniel. Man blir alltid orolig när dom ger sig iväg på dessa turer...

Nej, nu ska jag gå upp och väcka min lilla sömntuta så han kommer sig iväg i tid.

Vad gör du idag?


Stallet är mitt liv

Jag kom nyss tillbaka från en två timmars tur ute med hästen. För er som inte gillar hästar kommer detta bara låta som en massa svammel, men jag kan inte hjälpa det! Jag älskar att sitta i vagnen och bara njuta av naturen och doften av skog. Höra hästens andetag och bara känna hur jag lever. Det är det bästa som finns, tro mig!

I kväll blir det halv åtta hos mamma och pappa ;D fläskytterfilé samt hemmagjord potatisgratäng står på menyn. Inte helt fel eftersom Daniel överger mig för bio med sin lillebror :( Men god mat kan trösta det mesta. I alla fall fläskytterfilé.

Vad är din favorit rätt?


Shop til you drop!




Idag har varit en bra dag. God mat, bra sällskap och trevlig shopping. Kanske lite för mycket shopping men ändå, det är så sällan nu så den smällen får jag ta! Jag och Julia inledde dagen med lunch på barista. En grillad macka med mozzarella, pesto och soltorkade tomater samt ett glas isvatten och en latte. Mums!





        
                                                                  Dagens shopping... (:


Och nu sitter jag här ensam hemma med datorn efter att ha sett idol hos mamma och pappa och druckit iskall brämhultsjuice. Passade på att testa min nya ansiktsrengöring också, ser man ut såhär så kan man inte vara annat än nöjd!




Jag bjuder på den! sov gott om ni kan efter denna bild ;)

xoxo


Date med Julia

Godmorgon!

Här sitter jag ensam. Daniel och hunden sover och vakna med the voice står på i bakgrunden. Jag har kanske vaknat 10 gånger under natten av att antingen vara kissnödig eller hungrig sjukt irriterande. Till slut gav jag upp så nu är jag vaken. Har gått på toa och sedan ätit tre rostade mackor och druckit ett glas juice, så nu känns allting bättre. Redo att möta dagen!

Idag ska jag och Julia gå på stan. Kommer att bli toppenmysigt trots regn. Är så sällan vi hinner ses nuförtiden när bruden pluggar på heltid och jag jobbar konstiga tider. Ja ni vet säkert hur det kan vara. Jag ska göra något jag aldrig tidigare gjort och som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag ska lägga upp en "dagens outfit" bild! och nej det beror inte på att jag tror att jag är modemedveten, jag är en väldigt bekväm människa, men jag vill visa folk därute som har fördomar mot att vara "bekväm" i sina kläder och som verkar tro att såna som jag som tar bekvämt före moderiktigt alltid går runt i mjukisar. That's not the case! ;)



Bekväm men stilfull? :) och även första officiella bilden på bebbe-magen.
slutet på vecka 19.


Tiden flyger iväg!

Jag har varit dålig på att uppdatera i bloggen, men det beror på den simpla anledningen att jag inte klarat av att sitta framför datorn utan att behöva kräkas i x antal veckor. Men nu är det över, nu mår jag bra och nu kan jag blogga igen! Jag är nu i gravidvecka 19 och kan njuta av graviditeten. Inget mer morgonillamående!

Igår var en stor dag för oss. Efter att ha irrat runt i sjukhusets korridorer och frågat x antal sköterskor som inte hade en aning om vart special mödravården låg så hittade vi till slut, en minut innan vår bokade tid. Andfådda och smått irriterade anmälde vi oss. Barnmorskan vi fick träffa var en riktig ängel så irritationen släppte direkt. Vi gick in i ett rum där jag fick lägga mig på en brits och dra ned byxorna lite och dra upp tröjan. Först informerade barnmorskan oss om en del som jag idag inte minns ett ord av för sedan lade hon på en kall gel på magen och satte dit instrumentet som gjorde att vi kunde få se vår lilla bebis på den stora tv skärmen. Igår fick vi alltså se det lilla livet som växer inuti mig för första gången. Det var överväldigande. Det finns inga ord so kan beskriva den känslan jag kände när jag fick se mitt lilla barn där i magen, ligga och suga på tummen och boxas lite. Det var helt otroligt. Jag skulle gärna ha kunnat lega kvar där hela dagen och bara titta på och beundra det lilla livet!
Vi valde att inte ta reda på könet på barnet, det känns mer spännande att inte veta..

När jag får lön ska jag gå på stan och köpa en mössa, strumpor och några bodys samt något varmt som vi kan ta hem bebben i. Det lär vara ganska kallt i febaruari. Jag är beräknad till den 20/2 så vi får väl se när den lille har planerat att titta ut ;)

Lite bättre uppdatering kommer följa hädanefter och så ska jag försöka fixa en snyggare design...

Ta hand om er


RSS 2.0