Valborg

Hur ska ni fira valborg ikväll? Själv ska jag sitta och ta betalt av de stackare som drar ut på krogen, med andra ord, jobba. Men det känns helt ok. Dagar som förr (innan man fick barn) var dagar som man längtade efter, planerade inför och peppade upp sig själv för minst en vecka i förväg har på något sätt blivit så mycket mer obetydliga nu. Jag är nöjd bara jag får umgås med personer som får mig att må bra. Främst min egen familj. Det räcker långt för mig.

Nej nu ska jag släpa röven en trappa upp för att lägga en lätt make up innan det är dags att bege sig. Hoppas ni får en trevlig valborg allesammans!


En dag i solen

Idag åkte jag in till stan på morgonen. Kollade tänderna hos mammas chef uppe på "city tandläkarna" Inga tandtroll (hål) den här gången heller! Har inte haft ett enda hål i hela mitt 22åriga liv. Den ni! Mötte sedan upp med min favvo brutta Emmy för lunch i solen och mjukglass på torget. Allt var awesome, bortsett från dom äckliga måsarna som skränade och hade sig. Usch, gillar inte fåglarna i stan.

Nu ser jag film med älski, "stulna år" så jag ska återgå till den. Reklamen tog äntligen slut. I morgon blir det ut i skog och mark och köra häst med Sandra! Livet leker!

Lite mobil-bilder


Love you brorsan!


Syns att vi är syskon?


Hon är min! <3


och han är också min, haha ;D


Det här var nog i början av vårt förhållande när Daniel fortf bodde på
umedalen om jag inte minns fel... Det var tider det! *minnen*

love it!

Idag har varit en sjukt bra dag! Började morgonen med en barnvagnspromenad, 8km som vanligt. Sprang in på ICA på vägen hem så grannen min som jag promenerade med fick vakta hunden. När jag kom ut så kom det fram en man och berömde min hund för att han var så sjukt snygg i färgerna och kroppen. Han pratade lite om hur tråkigt det är att se hur sönderavlad schäfern har blivit osv och tyckte det var jättekul att se en "riktig" schäfer.  Sedan kom jag hem, myste med pojken min och sedan parkerade jag barnvagnen ute på uteplatsen och slog mig ned med min nyinköpta bok och en tallrik färsk ananas, inte dumt!

Gjorde middag till gubben lagom tills han kom hem och sedan slängde jag mig på cykeln och tog hunden i släptåg ner till stallet. Lämnade hunden i stallboxen och for sedan ut på en skogstur. Red lätt nästan hela slingan som är milen lång. Kom tillbaks till stallet, pysslade om hästen och städade undan efter mig och cyklade sedan hem med hunden.



Nu sitter jag här, alldeles matt i kroppen. Känner hur träningsvärken börjar smyga sig på. Men jag är nöjd, så otroligt nöjd! Min kondis har förbättrats avsevärt och är nu förmodligen bättre än den var innan graviditeten tom. I'm lovin it!

Godmorgon

jag och Rasmus sitter och diggar till the fray-she is. Jag är extremt morgonmosig idag. Fuskade igårnatt och gick in på webben och kollade in nästa avsnitt av Grey's anatomy. Ni som såg gårdagens avsnitt förstår nog varför! Slår vad om att det var många fler än jag som gjorde samma sak. Jag har nog påriktigt aldrig gråtit så mycket till ett tv program som jag gjorde igår. Ni som gjorde som jag och fuskade för att se hur det gick, ni förstår säkerligen vad jag menar. Ni som inte sett nästa veckas asvnitt, gå in på kanal5play.se nu och se vad ja pratar om. Av någon anledning har allt som innefattar bebisar blivit så extremt känsligt att se för mig... Kommer hormonerna någonsin bli vad dom en gång var efter en graviditet?

Nej nu ska jag ut och bränna bort lite mer mamma kilon. Älskar att min nya granne ganska nyligt fått sitt andra barn så att jag har någon att promenera med! Snart blir det en riktig grabbhörna här på området. Jag med min Rasmus, grannen bredvid oss har en liten kille och så min barnvagns-promenads-vännina som nu har två söner samt att ett nytt par ska flytta in mittemot oss med sina två söner. Haha, pretty awsome, huh?!


Lycklig ända in i själen!

Just nu är jag totalt lycklig ända in i själen! Har nyss kommit tillbaka från stallet. Vart ute och ridit min pärla i 2h, igen. Idag flöt allt som ett rinnande vatten, efter lite trots och krumsprång men till slut så! Samspelet vi hade var så bra att jag nästan blir tårögd! haha. Nördigt kanske men andra hästmänniskor skulle fatta vad jag menar! Så skönt med lite belöning för mödan man lägger ner. Idag var hon helt underbar!

Min belöning för att ha varit duktig blir att bada min lille kille och att städa köket. Tack liksom?... Nåja. städa köket kan jag nog sätta Daniel på, jag har ju faktiskt gjort mycket annat idag! Nej nu ska ungen få ett bad och om jag hinner med ska jag själv duscha innan desperate housewifes börjar annars blir det efter.

So long, for now!

En dag med mina pojkar


Det började med en lugn morgon


Följt av lite sånthär när han spottade iväg tutten



Men sedan gjorde vi oss i ordning och jag återupptog min kärlek för
svartvita fotografier


Väntar på Daniel för "ovanlighetens skull" vi åkte och köpte oss lunch från subway
och rullade sedan ut mot ICA MAXI för att sitta och njuta i solen. Det var många andra
som delade vår briljanta idé men vi hittade en lugn plats som var perfekt för oss...


...trodde vi. Vi fick besök av denna skönhet som tyckte att vi skulle dela
med oss av lunchen ;)


Men när det inte bjussades tillräckligt så drog den sig tillbaka igen.


Men lika glada var vi ändå!


Jag älskar dig så det gör ont! ♥


jag: "Man kan inte tvinga till sig kärlek!"
Daniel: "Det kan man visst det! *SMACK*"


Lilleman vaknade och ville också vara med


Vi myste på i bilen på väg in tillbaka till stan. Han älskar att åka bil!


så mycket att det oftast är svårt att hålla sig vaken!


Medans lillhjärtat sov så gjorde vi premiär för årets första mjukglass!
Ett fantastiskt avslut på en underbar dag med mina pojkar




Ge mig sommar

Det börjar kännas mer och mer som sommar nu. Jag älskar det! För någon som är så väderpåverkad som jag så är dagar som denna riktiga "feel good" dagar. Det känns bra i kropp och själv och humöret trappas upp. Lillkillen ligger och sover i vagnen bredvid mig och har ingen aning om att vi planerar en liten utflykt senare. Lite familjetid helt enkelt. Den här långledigheten har varit bra för oss för att vi har hunnit umgås som en familj. Känns knappt som man hinner med det en vanlig helg :S Men den här helgen har vi tagit tillvara på <3

Jag älskar mina killar! (Daniel och Rasmus)

Tonight's gonna be a good night

Hoppas på en bra kväll, men kan det bli annat i sällskap av min underbara Emmy?


smile

"Denna månad kommer du att få strålande, tandlösa leenden som belöning för allt ditt jobb. De första äkta leendena är helt klart en av favoriterna i bebisars utveckling. Det ger lön för mödan -- du har bytt blöjor, matat, badat, pussat och kramat utan direkt gensvar. Men så en dag, går solen upp. Ditt barn ler mot dig på ett sätt som definitivt inte är orsakat av prutt i magen! Det kan lysa upp till och med dagen efter en sömnlös natt. "

Jag blev bara så varm om hjärtat när jag läste detta. Jag är helt förälskad i min bebis tandlösa leende!


Ja tack!

Jag ska förhoppningsvis kunna lämna över Rasmus till mamma klockan två så att jag kan åka iväg och handla mat och diverse nödvändigheter. Rasmus behöver en ny vårjacka då han växt ur den han har osv.. Idag fick jag brev från H&M, blev skitsur när jag öppnade brevlådan och såg det. Var helt säker på att räkningen kommit! Men icket. I detta brev var det en bonuscheck på 50kr samt lite andra trevliga erbjudanden, ja tack!

Ikväll blir det påskmiddag hos mamma och pappa. Ska bli skönt att få komma ut och träffa folk. Bra för lillkillen att få lite miljöombyte också för den delen! Det var nog allt, för stunden.

EFTERLYSES!

EFTERLYSES!

Någon som vart man kan köpa ett monsterstort påskägg?


All I can say for now...

att känna sig kluven

Jag vet inte vad jag ska göra nu riktigt. Båda tjejerna som hjälpt mig med hästen har nu slutat så nu har jag en häst att ta hand om varje dag, istället för att få avlastning 4 dagar i veckan. En hund som ska rastas och en bebis som behver all kärlek och uppmärksamhet jag kan ge + en katt som tyvärr blivit lite försummad den senaste tiden :( Jag lade ut en annons på blocket igår där jag önskar hjälp men det är så svårt att hitta "rätt" person ska ni veta. öveväger att låta någon ta henne på foder över sommaren men det optimala för mig skulle ju vara om hon kunde stå kvar här i röbäck så jag ändå kan hälsa på henne varj dag om jag så vill. Vi får se hur det blir.

Idag har jag städat här hemma, dammsugitoch torkat golv uppe och nere, tömt/fyllt diskmaskinen, badat bebisen och försökt vila en stund utan större framgång. Ska ner till stallet när Daniel kommer hem för att rida ut med hästen. Jag känner mig slut i huvet. I morgon blir promenad med Daniels mamma på fm, sedan påskmiddag hos mamma och pappa på kvällen. På torsdag blir det vännäs och gratta Daniels lillebror som fyllt 20. Jag behöver semester från livet. Om jag bara kunde ta mig och min lilla familj och rymma någonstans utan krav och ansvar så skulle jag göra det utan att tveka, på obestämd tid.

Det här är bara en sån dag. I morgon blir en bättre dag. Och jag tycker att jag har förtjänat ett påskägg i år, jag blir aldrig för stor för sånt


I sure do love my popcorn!


"Nothing like popping with BEST FRIENDS!"

Break a sweat

Detta är min nya kategori "mat & träning" där jag ska försöka vara duktig på att uppdatera så att både ni som läser och jag sjäv kan följa framstegen jag förhoppningsvis gör :)

Hurtbullen har varit i farten igen! har avverkat 8km i mina nya reebok "easytone", 4km i medvind och 4km i kraftig motvind. Jag rekommenderar dessa skor starkt! Det fungerar verkligen. Jag har ont i vader,baksida lår och rumpa efter bara denna promenad(!)



reebok "easytone" 799:-


exakt 2 månader och 1 dag efter BF. Ja, det tar emot
att lägga upp denna bild ska ni veta men jag jobbar på det...
kom gärna med lite motiverande feedback!


Veckomatsedel:

Onsdag:
Grekisk sallad med mozzarella ciabatta

torsdag:
Grillat pitabröd med kronhjärtskocka & fetaost

fredag:
Grillade champinjoner med pesto & bulgur

lördag:
Quesadillas med salami & mozzarella

söndag:
Sallad med matvete & grillad halloumi

måndag:
Heta wraps med sweetchili quorn & feta créme

tisdag:
quornfärs &svamppanna med ris

onsdag:
pastafjärilar med osttärningar,tomater & rucola

Samtliga recept hittar ni i ICA: s tidining "billiga veckan" jag har bytt ut köttet i de flesta rätter mot veg alternativ eftersom jag själv föredrar vegetariskt i de flesta fall.




Ni har väl inte glömt...

Ni har väl inte glömt att titta in på "hemmabloggen" på senaste tiden? Nu har det hänt lite nytt :)

evalinamichaela


På promenad









2 månader idag. Lillhjärtat mitt!

summer feeling

Underbart väder idag, verkligen underbart! Jag har traskat på med barnvagnen och tog rundan på 8km, trots feber i kroppen. Men man mår bra av solsken och jag vill tro att jag känner mig friskare i morgon så middag med Emmy kan genomföras! Den som lever får se.

Hämtade ut ett paket från ellos på vägen, innehållande en svart klänning. Svart kanske inte är det första man förknippar med känslan av sommar men jag tror ändå att den kan komma till användning vid något tillfälle. Tänkte den med mina vinröda skor med träklack och korta leggings med spets nedtill... Lägger upp en bild senare om jag kommer ihåg så får ni hjälpa mig att avgöra. Hiss eller diss...

Nej en dusch skulle vara på sin plats. Lilleman sover så det gäller att passa på nu!


Vädret drar ner mig

Jag är en människa som är extremt "väderpåverkad" så nu när det är dimmigt och fuktigt ute har jag helst velat krypa ner under täcket med en bra bok och stanna där resten av dagen! Men icket. Inte när man han en liten kille som behöver frisk luft och en mamma som behöver motion. Vi har varit ute 1h nu på morgonen och promenerat. Gick förbi stallet och gjorde i ordning allting där så att jag bara kan slänga in hästen på vägen hem från BVC. Känns alltid bra när man väl varit ute och rört på fläsket men jag känner mig fortfarande mosig i huvudet, om än nöjd, men ändå.

Rasmus sitter i sin bilbarnstol och "pratar" med leksaken som hänger från handtaget. Ett färgglatt bi som man fick med i baby-bagen på BB. Tänk vad lite som krävs för att en bebis ska vara nöjd ibland! Jag är en bortskämd mamma som har en så snäll unge <3

Vad hittar allt annat folk på en dimmig grå dag som denna?

You set me on fire

Rise and shine!

Jag känner mig taggad. Så fort lilleman vilat klart och ätit en gång till så ska vi ut på en långpromenad i solen. Jag, Rasmus och hunden. Det är strålande sol ute och jag känner mig lycklig i själen.

Har beställt efter ett par walking skor också, reebok easytone, jag vet att jag ä sist ut som vanligt :P Men vad gör det när man fyndar dem på stadiums hemsida för 799:- istället för 999:- och så blev jag medlem hos stadium och införskaffade ett stadiumcard vilket gav mig ytterligare rabatterat pris med 10%. Så skorna slutade på 719:- totalt, helt ok!

Måste slänga in en bild på den godaste middagen jag ätit på länge, som lite ytterligare inspiration.


Sallad med matvete,ruccola,soltorkade tomater, cocktailtomater och kikärtor
toppad med grillad haloumi ost. Godaste någononsin!

Även lite fläskytterfilé vid sidan av för mig som faktiskt äter kött ibland..
Jag har sakt det förr och jag säger det igen: min mamma kan hon!


Önskar er alla en underbar dag i solen!


Yesterdays news

Tog med mig hunden till stallet idag och stängde in honom i hästboxen medans jag var ute och red. När jag kom tillbaka så var han lika ivrig som alltid på att hälpa till. Jag strödde ut tidningspapper i boxen och han åt det. Han lär ju skita gårdagens nyheter i morgon!


Tack <3

Dagen har varit awesome so far! Mamma och pappa kom förbi och grattade mig vid lunchtid och hade med sig smörgåstårta och presenter <3 Rasmus vandrade runt i famnarna och stortrivdes. Det bjöds på prat och skratt och när vi var mätta så bestämde jag och mamma att det var dags för promenad. Killarna bangade så det bev tjejrunda (bortsett från Rasmus i vagnen) vi gick ca 10km! det ni! Och nu sitter jag här och är helnöjd. En dag med familjen var precis vad jag behövde. Iprincip alla inbjudna gäster lämnade återbud pga sjukdom, lite tråkigt men sånt som händer! Hoppas ni mår bättre snart :)

Stort TACK till alla som hört av sig och grattat mig på födelsedagen! Det värmer att veta att man inte är helt bortglömd ;)


Min mamma kan hon!


Älskade ni! <3


presentbordet. Glömde tröjorna jag fick av Daniel, får lägga in dem sen!


22år och har hittills kunnat bocka av detta på listan:
sambo
radhus
förlovning
bebis
hund
häst
katt

Grattis till mig!

22år idag!

Morgonen började underbart men en sambo som kom med fika på sängen och en överlycklig hund som bjöd på en stor blötpuss mitt i nyllet! (Hunden får annars inte ens vara på övervåningen så han förstod nog att det var något speciellt idag!) Daniel bjöd på fika och Rasmus på en sprängfylld bajsblöja, min lilla älskling!

Jag fick två underbara tröjor av Daniel, en som jag hade önskat mig och så hade han hittat en till jättefin blus. Tur man har en kille med bra smak ;)

Har härjat på med dammsugaren och moppat golven nu på morgonen så nu är det rent och fint igen och doftar citron i hela huset. Vet inte om det blir så mycket gäster idag, fick många återbud pga sjukdom men dom får komma någon annan dag istället i så fall. Fika finns det gott om. Snart kommer Rasmus mormor och morfar så jag ska passa på att pussa lite extra på Daniel innan dess.

Hoppas ni får en underbar dag!


<3


Önskelistan!




1. Kérastase droppar för håret

2. Beckham "signature" 75ml från parfym.se 


3. Pengar                                                                                                                                     


"Idag är en bra dag!"

Kom tillbaks från min promenad för en stund sedan. Ganska nöjd med att klarat av 8km på 1,5 timme med hund och barnvagn Utan att dö på kuppen! Men "idag är en bra dag" som sms:et jag fick av emmy talade om i morse, haha, underbara! Har hunnit städa i köket och dammsugit också. ska ringa Daniel och tvinga honom att köpa med sig "påskgodis" hem för jag har fan inte tid att baka mer innan jag fyller år. Det får räcka med en dekorerad kladdkaka! Folk har nog överseende med tanke på att jag fortfarande är ganska "färsk" som mamma :)

När jag har tid ska jag försöka mig på att baka emmys ljuvliga "chokladbullar" vanlig bulldeg men istället för kanel och socker tar man kakao och vaniljsocker, var det så? Sjukt goda i alla fall! Har ni något bra tips på enkelt "påsk" fika, lämna gärna en kommentar!


Mammas lilla grinolle

Idag har lillkillen varit jätteledsen. Han tyckte väl att det var på sin plats efter att ha varit så underbart snäll igår. Efter att ha grinat i säkert 3h oavbrutet har han nu slutligen somnat. Man känner sig så extremt maktlös när ingenting man gör hjälper! Om du ändå kunde prata och berätta vad som var fel...

Mormor och morfar var förbi en sväng ikväll, alltid lika uppskattat besök! :) Mamma hade med sig presenter (igen!) den här gången från hennes arbetskollegor som hade gått ihop och köpt en underbar overall och så hade Louise på jobbet även köpt ett till paket från henne med helt underbara kläder! Bilder kommer nog upp i morgon. Måste passa på att andas lite nu medan lilleman sover.

Note till mig själv: Ring och tacka Louise i morgon!

sommardrömmar

Set  tröja+byxa - BeigeT-shirt - Blå
Blus - PuderKlänning - BlåCardigan - Gråmelerad

Orkidé

Onsdag idag. Jag har känt mig halvhängig ända sedan jag vaknade. Hoppas jag inte håller på att bli sjuk! Funderade ett tag på en ridtur mot kvällen, men jag har ännu inte bestämt mig. Har i vart fall tagit dagens promenad ned till stallet och gjort i ordning maten till hästkraken. Nu sitter jag och känner mig lika fräsch som ett glas avslagen cola ungefär... En dusch skulle vara på sin plats, men först ska jag slänga in en omgång tvätt så lilleman har några rena kläder att ha på sig!

Men vädret, jag älskar det. Våren är här för att stanna gott folk!


Mammas lilla hjärta

Rasmus är så underbart duktig! Han sover 3 timmar i sträck, ibland mer (!) vilket tillåter mig att göra en massa nyttosaker. Igår vart det storstädning och byte av gardiner, idag blev det lite bakning efter att ha kommit hem från min date med underbara Julia. Som jag har saknat den kvinnan!! Kombinationen av att träffa henne och detta underbara väder blev helt nya krafter hos mig. Jag känner mig som en ny människa. Det behövdes, tack älskade!

Nu sitter jag för första gången idag, känns det som, och väntar på att sambon ska komma hem så han akn avlösa mig från lilleman så jag får ta mig en dusch! Blir eventuellt en till promenad sen om kroppen orkar. Man vill ju bara ut i det underbara vädret! <3

Medans du sov

När lilleman sov passade jag på att storstäda. Jag har hunnit putsa fönster, dammsugat och torkat golv samt bytt gardiner! Han är en riktigt prins min lille kille.




Amor vincit omnia - Kärleken besegrar allt

Vad tycks? :)

Ps Titta gärna in på min "hemmablogg" evalinamichaela


Idag.

Idag fick jag äntligen komma ut på min efterlängtade ridtur! 2,5 timme var jag ute med min pärla. Hon är helt underbar, förstår inte hur jag kunnat hålla mig ifrån att rida så länge. Men det är klart, beslutet att sluta rida var inte svårt när jag viste att jag väntade barn. Dumt att ta onödiga risker! Men nu är jag tillbaks i sadeln :)

Sms:et jag skickade till mamma när vi var tillbaks i stallet:
"Nu är vi tillbaka. har ridit i 2,5 timme!
Vi är båda svettiga, men bara en av oss är julbent..."

Det var helt underbart att få spränga fram genom skogen igen. Det kändes verkligen inte som om det var så längesen sist, tills jag hoppe av igen. Oj vilken träningsvärk jag har nu, ni anar inte! Men jag gillaré! ;D

Ingen ridtur för mig...

Vädret blev ju inte så mycket bättre så vi åkte och handlade mat till lillkillen istället och shoppade present till ettårskalaset i morgon. Alltid i sista stund men det blev bra till slut! Sedan kom brorsan förbi och hälsade på sin lille systerson :) Alltid lika uppskattat att få träffa lillebror nu när han bor i piteå. Man inser inte vad man har förrän det inte finns där lika tillgängligt. Men det kunde ju ha varit värre, typ sthlm. Nu kan man ändå ses rätt ofta och det är bra!

Hoppas på bättre väder i morgon så jag hinner med en ridtur på morgonen!

Jag säger ja, vädret säger nej...

Idag var tanken att jag skulle ta min första ridtur på 11-12 månader men vädret var inte speciellt lockande måste jag säga... Jag avvaktar några timmar. Hoppas det blir bättre för jag har verkligen sett fram emot den här dagen!

Love me, love me, say that you love me!


Tjenare! Nu ska vi ut på morgonpromenad / Rasmus


Vi firade en månad gammal. Tur att du har en begåvad mormor Rasmus!


Och här sover vår lilleman <3


RSS 2.0